20 اردیبهشت 1403

  • 1403/02/02
  • - تعداد بازدید: 74
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

نقش خانواده در کنترل اچ ای وی

کارشناس مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری مرکز بهداشت با توجه به شعار  هفته سلامت (سلامت خانواده ومردمی سلامت)  مطالبی عنوان نمود : آموزش و ارتقا آگاهی خانواده ها در خصوص بیماری اچ ای وی و راه های مقابله با آن نقش بسیار مهمی در کنترل اپیدمی ایدز در جامعه دارد.

                                                                                                    

از نگاه روانشناسی اجتماعی، یکی از مهم‌ترین کارکردهای خانواده، حمایت روانی رفتاری از اعضای خود است. خانواده باید پایگاه حمایت روحی روانی از مبتلایان به ایدز باشد خانواده نباید نگاه منفی و طرد کننده به بیماران مبتلا به ایدز را اشاعه دهد آموزش شیوه های صحیح مواجهه با فرد مبتلا به ایدز باید یکی از اولویت های خانواده ها در قبال نوجوانان و جوانان خود باشد. ممکن است وقتی خبر ابتلای یکی از اعضای خانواده به ایدز را بشنوید طیف وسیعی از احساسات منفی و مثبت مانند ترس، سردرگمی، پشیمانی، عشق به فرد مبتلا و… سراغتان بیاید. بخشی از احساسات منفی و ترس ممکن است بابت چگونگی انتقال ویروس ایدز و نحوه مراقبت صحیح از عضو مبتلا به ایدز در خانواده باشد. خیلی ها مطمئن نیستند که افراد مبتلا به ایدز بتوانند در کنار خانواده زندگی کنند. چگونه با افراد مبتلا به ایدز در خانواده زندگی کنیم؟مطمئنا پاسخ به این سوال که چگونه با فرد مبتلا به ایدز در خانواده زندگی کنیم دغدغه همه خانواده های دارای افراد مبتلا به HIV است. با توجه به اینکه ویروس ایدز از طریق تماس‌های معمولی (غیر جنسی) منتقل نمی‌شود، اعضای خانواده، هم اتاقی‌ها و … در خطر ابتلا به این ویروس قرار نمی گیرند. با این حال رعایت موارد بهداشتی می تواند زندگی را برای همه اعضای خانواده تسهیل کند. نحوه مراقبت صحیح از عضو مبتلا به ایدز در خانواده نحوه مراقبت صحیح از عضو مبتلا به ایدز در خانواده بیشتر شامل رعایت موارد بهداشتی می شود.

1-قبل از تهیه غذا، قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از توالت دست ها را با آب و صابون بشویید. همانطور که می دانید افراد مبتلا به HIV سیستم ایمنی ضعیفی دارند و مستعد ابتلا به انواع بیماریهای عفونی هستند.

2-وسایل شخصی مانند مسواک و تیغ نباید بین اعضای خانواده به اشتراک گذاشته شود. اینها ممکن است با خون آلوده شده و باعث انتشار بیماریهای زیادی شود.

3-اعضای خانواده از روی سطوحی مانند صندلی توالت، سینک، دوش یا وان به عفونت مبتلا نمی شوند. سطوح (مانند کف، میز، سینک، دوش، وان) که به وضوح آلوده به خون یا مواد دفعی هستند، باید با مواد شوینده یا ضدعفونی کننده تمیز شوند.

4-نیازی به شستشوی جداگانه ظروف مورد استفاده توسط افراد مبتلا به HIV نیست.
5-یک سطل آشغال جداگانه برای ضایعات مانند پانسمان، دستمال کاغذی و سایر اقلام یکبار مصرف آغشته به خون افراد مبتلا به HIV باید در دسترس باشد.

6-لباس و ملحفه های افراد مبتلا به HIVرا می توانید با خیال راحت همراه لباسهای سایر اعضای خانواده بشویید. اما لباس‌های آلوده به خون، ادرار، مدفوع یا استفراغ باید جداگانه شسته شوند.

7-حیوانات خانگی برای افراد مبتلا به HIV خطرناک نیستند، مشروط بر اینکه حیوانات سالم باشند.

8-افراد مبتلا به HIV می توانند زندگی اجتماعی عادی خود را حفظ کنند. تماس معمولی مانند در آغوش گرفتن هیچ خطری برای انتقال ندارد.

9-فارغ از اینکه دلیل ابتلای فرد به ویروس ایدز چه بوده است باید نحوه رفتار صحیح با فرد مبتلا به ایدز را بلد باشید و بجای سرزنش افراد مبتلا به HIV از آنها حمایت کرده و آنها را تنها نگذارید.کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای حمایت از دوست یا عزیزی که اخیراً مبتلا به این بیماری شده انجام دهید.

 

                                                                                                 محسن لاچینی کارشناس مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری مرکز بهداشت فیروزآباد

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبری : 99735
کلیدواژه